Βασίλειος Μαντάς
Ψυχίατρος, Ομοιοπαθητική, Αθήνα - Πλατεία Μαβίλη


ΒιογραφικόΨυχοθεραπείαΟμοιοπαθητικήΔΕΠΥΑυτισμός/ΔΑΦ
Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ΕΚΠΑ
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ΕΚΠΑ
Επιστημονικός συνεργάτης Α' Ψυχιατρικής Κλινικής
Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο
Senior Scientist
National Institute of Health, US
Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ομοιοπαθητικής
ΟμοιοπαθητικήΗ ομοιοπαθητική, είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα θεραπείας που βασίζεται στην αρχή πως ένα σύνολο συμπτωμάτων μπορεί να ιαθεί μέσα από χορήγηση ουσιών οι οποίες προκαλούν την ίδια φαινομενολογία. Είναι κατά βάση τοξικολογία που όμως στην εφαρμογή της διαφέρει αρκετά από τα σύγχρονα θεραπευτικά συστήματα.
Εφαρμόζεται σε σωματικής, συναισθηματικής αλλά και ψυχικής φύσης συμπτώματα και έχει υποστεί μεγάλη πολεμική κυρίως λόγω του τρόπου που παρασκευάζονται τα σκευάσματά της. Δυστυχώς, γύρω από την επιστήμη αυτή, είναι αρκετά διαδεδομένες κάποιες πλάνες, όπως το ότι τα σκευάσματά της δεν έχουν παρενέργειες ή το ότι η δράση της περιορίζεται σε αυτή της εικονικής, είναι ασύμβατη με άλλα φάρμακα ή περιλαμβάνει χορήγηση βιταμινών και βοτάνων.
Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα πωλούνται σε πλείστα φαρμακεία στην Αθήνα, όμως η διαδικασία παραγωγής, φύλαξης και διαχείρισής τους προϋποθέτει μεγάλη επιμέλεια. Ο ομοιοπαθητικός πρέπει να έχει συνολική γνώση γύρω από τον ασθενή, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να καθορίσει τη θεραπεία του. Δεν είναι μία εύκολη διαδικασία τόσο από την πλευρά του ασθενούς, όσο και από αυτή του ιατρού.
Θα ήθελα να αναφέρω εδώ πως, όπως κάθε θεραπευτική έως τώρα, η ομοιοπαθητική δεν υπόσχεται πλήρη ίαση από οποιαδήποτε νόσο. Τα αποτελέσματα της, όπου αυτά είναι δυνατά, εξαρτώνται τόσο από τη φύση του προβλήματος, τον ίδιο τον ασθενή όσο και από τον ομοιοπαθητικό ιατρό, τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Σούτσου 1, Πλατεία Μαβίλη. 11521 Αθήνα

6946942632 2111162739
mantas.vasilios@yahoo.com
ResearchGate